top of page

UW GEHOOR

UW GEHOOR 


Geluid is een trilling van lucht. Als u hoort, neemt u verschillen in luchtdruk waar. De verschillen worden in het oor via uw trommelvlies en de gehoorbeenketen naar het slakkenhuis getransporteerd. Uw slakkenhuis zet de trillingen om in signalen die via de gehoorzenuw naar de hersenen worden overgebracht. De hersenen kunnen deze signalen vertalen naar geluid in de vorm van spraak of andere geluiden.

In dit ingewikkelde proces kunnen op veel plekken verstoringen optreden. Wij maken gebruik van onze oren om te communiceren maar ook om gevaren te onderscheiden. Door geluid kunnen we ook plezier beleven aan een mooi muziekstuk. Een goed werkend gehoor is heel belangrijk.

 

 

Hoortoestellen.jpg

SLECHTHORENDHEID


Slechthorendheid kan verschillende oorzaken hebben: ouderdom, erfelijkheid, gehoorschade of een oorontsteking. Soms is er geen aanwijsbare oorzaak. De meest voorkomende vorm van slechthorendheid is ouderdomsslechthorendheid. Gehoorverlies treedt bijna altijd geleidelijk op. In het begin merkt u vaak niet eens dat u minder goed bent gaan horen. Het is vaak uw omgeving die u er als eerst op wijst dat uw gehoor achteruit gaat.

Naast slechthorendheid kunt u ook last hebben van huperacusius (overgevoeligheid voor externe geluiden) of tinnitus (oorsuizen).

0 kopie.png
bottom of page