top of page

HOOROPLOSSINGEN



Twijfelt u aan uw gehoor? Neem dan contact met ons op. Wij voeren vrijblijvend een hoortest uit en informeren u graag over de mogelijkheden.

Verschillende type hoortoestellen
Er zijn verschillende soorten hoortoestellen. Welk hoortoestel het beste bij u past, ligt aan de mate van gehoorverlies en persoonlijke voorkeur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

AHO

Achter het oor-hoortoestellen Een AHO-hoortoestel wordt achter het oor gedragen. Het geluid gaat via een slangetje het oor in, of wordt via een klein luidsprekertje in de gehoorgang, hoorbaar gemaakt. AHO’s worden zowel met een op maat gemaakt oorstukje als universele zachte oortip geleverd. De toestellen zitten comfortabel en zijn geschikt voor elke mate van gehoorverlies.

IHO

In het oor-hoortoestellen: Een IHO-hoortoestel bevindt zich in het oor. De in het oor hoortoestellen worden speciaal op maat gemaakt. Dit type hoortoestel is alleen geschikt voor licht tot matig gehoorverlies.

SEE ALL >

CIC

In de gehoorgang-toestel Een hoortoestel in de gehoorgang is alleen geschikt bij licht gehoorverlies. Het voordeel: een CIC-hoortoestel is nagenoeg onzichtbaar.

Bent u aan één oor slechthorend of doof? Een zogenaamd CROS-hoorstel zorgt ervoor dat het geluid aan de kant van het dove oor terecht komt in het horende oor. Het toestel pikt aan de kant van het slechte oor op en stuurt deze door naar het goedwerkende oor. Het toestel kan verlichting bieden bij slechthorendheid of doofheid aan één oor.

Nieuwste technologie
De ontwikkeling van hoortoestellen is in de afgelopen decennia snel gegaan. Hoortoestellen zijn tegenwoordig klein en in sommige gevallen zelfs nauwelijks zichtbaar. De meest moderne toestellen kunt u gemakkelijk draadloos met uw smartphone of andere apparatuur verbinden. Zo kunt u bij het opnemen van uw smartphone het telefoongesprek via uw hoortoestellen laten streamen. Tevens kunt u met deze toestellen het beste verstaan in rumoerige omgevingen.

De meeste hoortoestellen werken op batterijen. Die gaan gemiddeld één week mee. Wilt u geen gedoe met het vervangen van de batterijtjes? Dan kunt u kiezen voor een oplaadbaar hoortoestel. 

Gehoorbescherming op maat

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom raden wij gehoorbescherming op maat aan voor iedereen die wordt blootgesteld aan harde geluiden. Denk aan evenementen, bepaalde werksituaties of motorrijden. De blootstelling van het gehoor aan harde geluiden kan vervelende consequenties hebben, zoals gehoorverlies en oorsuizen. Audicien de Bollenstreek biedt niet langer op maat gemaakte gehoorbescherming aan. U kunt hiervoor contact opnemen met Noizezz in Hoofddorp (https://www.noizezz.eu/over-noizezz/contact/). 

0 kopie.png
bottom of page